Er is veel te zien en te beleven op Bali !
 
Villa Shanti  is uitermate geschikt voor een heerlijke relax vakantie. Het is er heerlijk rustig. Geen vliegtuigen, geen snelweggeluiden en geen stadslawaai. Een vissersbootje kan soms voorbij tuffen. Het gras wordt eens gemaaid, ergens ver weg hoor je wat pannen rammelen in de keuken maar dan houdt het wel op. Rust en stilte overheersen. Ja en dan de tropennachten. Stilte alom. Om zeven uur is het volledig donker. Alleen de branding van de zee is nog hoorbaar en lampen van de vissersbootjes spiegelen op het water. Duizenden sterren fonkelen in een diepzwart kader en onbekende sterrenbeelden worden zichtbaar. 
 
Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om u ongestoord te laten genieten van de zon, de kabbelende zee en de heerlijke temperatuur van Bali. Maar na een paar dagen willen veel gasten toch wat verder gaan dan de villa en de tuin. Wat is er dan zoal te doen rondom het huis?
 
Op 3 kilometer van het huis liggen de warmwaterbronnen van Air Panas een leuke tocht die eindigt in een schitterende tropische omgeving. Meters hoge bamboe, een snel stromende beek, vlinders zo groot als een servet en warm bronwater om in te zwemmen en te relaxen.  
 
Dan is er nog een iets zwaardere tocht door de intens groene rijstvelden, langs scherpgesneden riffen, door eenvoudige kampongs en doorwaadbare stroompjes. Deze tocht kunt u het beste doen onder leiding van een gids.  
 
Op 60 minuten ligt er een schitterend snorkel- en duikparadijs. Het eiland Menjangan. Een ongelooflijk mooie belevenis. Het rif behoort tot de mooiste duik- en snorkelplaatsen van de wereld.  
 
Singaraja herbergt oud Nederlandse koloniale resten en heeft een pier in zee. Bedegul is een centrum van religies waar Hindoe, moslim, christen en Boeddha gelovigen naar toe reizen. In Bedugul is ook een enorme Botanische tuin, te groot om in 1 dag doorheen te wandelen.
 
En dan de dolfijnen. Lovina is bekend om haar dolfijnen. Er zijn mogelijkheden om tegen zéér billijke prijzen te zwemmen met deze fantastische dieren. Trouwens, vaak zijn de dolfijnen in grote groepen zichtbaar vanaf uw terras van de villa. U kunt zich ook vóór de villa op het strand laten ophalen door een bootje om in de vroege ochtend de zee op te gaan om de dolfijnen in hun eigen leefomgeving waar te nemen.  
 
Er zijn natuurlijk nog veel meer excursies mogelijk. Als highlights noemen we het kunstenaarsdorp Ubud, de grote meren, Tanah Lot en de beklimming van Mount Agung en de Batur. 
 
Voor de tochten waarvoor een auto noodzakelijk is, maken we gebruik van vaste bekende chauffeurs. Kosten voor een hele dag met een auto, brandstof en Engelstalige chauffeur bedragen ca. 40 euro. Zelf rijden wordt vanwege het linksrijdend verkeer en de ontelbare brommertjes niet aanbevolen.  
 
Trouwens, u kunt ook nog golfen, raften, bungee jumpen, waterskiën, surfen, safaritochten maken en nog 101 andere activiteiten doen op het eiland. Maar voor uw rust, het betere relaxen daarvoor moet u in Dencarik zijn in villa Shantii.