De omgeving van Villa Shanti is groen en weelderig!
 
Uw droombestemming ligt aan het stille strand van Noord Bali. Het strand bestaat uit fijn vulkanisch zwart zand. Het strand voor uw villa wordt 1x daags onderhouden door de tuin staf. Het uitzicht vanuit het huis zal u overweldigen. Links het uitzicht op Java met haar vulkanen tot 3300 meter hoogte. Rechts de baai van Lovina Beach. Lovina is 10 autominuten verwijderd van Dencarik, het plaatsje waarin uw Villa is gelegen. De bergen zorgen ervoor dat de regenwolken uit het zuiden niet tot aan de kust komen. Dencarik is zeer zonnig en droog te noemen, daarentegen toch weldadig groen en weelderig door de ontelbare irrigatiestroompjes vanuit de bergen.  
 
Villa Shanti is gelegen tussen de rijstvelden en de zee. De omgeving straalt door het vele groen een atmosfeer uit die sereen en betoverend mag worden genoemd. Niet voor niets liggen diverse meditatiecentra op steenworp afstand van uw tijdelijk huis.
 
Lovina vormt het toeristische centrum van noord Bali. Dat is totaal anders dan het drukke hectische zuiden van Bali met haar ontelbare hotels, restaurants, bars, nachtclubs en discotheken. In het noorden bemerkt u nauwelijks wat van toerisme, maar áls u ze aantreft dan is het in Lovina. In Lovina zijn een 10-tal westerse restaurants, winkeltjes en terrasjes.  
 
De gastvrijheid van de Balinese bevolking zal u zeker aanspreken. Het bijwonen van een ceremonie kan vaak al van zeer dichtbij, zelfs op het strand voor de villa. Een in de nabijheid gelegen tempelcomplex zorgt regelmatig voor een kleurig uitgedoste bevolking aan het strand. Balinezen zullen u uitnodigen in hun huis, hun tempels laten zien en u van hun religieuze gebruiken laten meegenieten. Noord Bali geeft u de unieke kans om echt het land en haar vriendelijke bevolking te leren kennen. Beter en intensiever dan waar ook op dit eiland van de Goden.