Wat is de beste reistijd?
Het klimaat op Bali is fantastisch. Alle dagen van het jaar is het er heerlijk zonnig en warm. Het klimaat wordt getemperd door een koele oceaanbries, en de meeste bezoekers vinden het er zéér aangenaam. De noodwestmoesson zorgt voor de hoogste luchtvochtigheid - tot soms wel 95% - in de regentijd, die duurt van november tot april. Het noorden van Bali is echter het droogste gedeelte van het eiland en zelfs tijdens de regentijd valt er slechts een enkel buitje waardoor in principe alle maanden van het jaar in aanmerking komen voor een heerlijk vakantieverblijf op Bali.
 
Hoe lang duurt de transfer van het vliegveld naar Palma Pentai?
De transfer duurt ca. 2.5 uur. Dat is lang, maar wanneer u nog een beetje fit bent, kunt u genieten van de reis naar het noorden. U rijdt dwars door Bali en zult merken dat, naarmate u het noorden nadert de natuur steeds mooier wordt en de drukte van het zuiden plaats maakt voor het rustige en relaxte leven van het noorden. U maakt kennis met prachtige sawa’s, uitgestrekte palmplantages, hoge bergen en prachtige meren. In vogelvlucht maakt u dus al kennis met Bali en zijn prachtige natuur. Omdat na een vermoeiende vliegreis niet iedereen zit te wachten op nog een excursie van 3 uur kunnen wij u alleen maar aanraden, dat als u ’s-avonds laat aankomt op de luchthaven voor de eerste nacht een hotelletje boekt in Kuta, om de volgende dag fris en uitgerust aan de mooie transfer te beginnen.
 
Wat kost Bali tijdens ons verblijf?
Niet zo veel. Dineren met een biertje kan zeker voor € 7,50 pp. Scooterhuur 125 cc motor automaat € 5,00 per dag. T-shirt € 2,50. Sportschoenen € 7,50 om even wat prijzen te noemen. Geïmporteerde drank is duur. Plaatstelijke drank is véél goedkoper en vaak ook goed. Vlees, fruit en groente kosten de helft van wat u in Nederland daarvoor betaalt. Bedenk wel dat Bali geen Nederland is, niet alles is te koop wel heel veel.
 
Hoe gaat het met geld opnemen?
De munteenheid in Bali is de Rupiah. 1 Miljoen Rupiah’s komt overeen met ca. € 60,00. Het grootste biljet is 100.000 Rupiah’s en komt overeen met ca. € 6,00. Het kleinste biljet is 1.000 Rupiah’s en komt overeen met € 0,06. U kunt bijna overal pinnen in de vele ATM-automaten. U kunt daar terecht met uw bankpasje van de ABN-AMRO, ING of Rabobank. Ook creditcards zoals Visa en American Express leveren geen problemen op.
 
Wat voor taal spreekt men op Bali?
De algemeen ingevoerde taal in Indonesië is het Bahasa Indonesia. Dit is vergelijkbaar met ABN in Nederland. De taal komt oorspronkelijk uit Maleisië. Op school wordt deze taal onderwezen. Iedere streek heeft echter zijn eigen dialect en zo zullen de Balinezen onderling Balinees spreken. Vooral jongeren kunnen over het algemeen wat Engels spreken, maar verwacht hier niet teveel van. Gidsen en chauffeurs spreken over het algemeen redelijk Engels.
 
Is Bali veilig?
Ja, criminaliteit komt nauwelijks voor op Bali. U kunt s’-avonds veilig over straat. Haaien, slangen, schorpioenen en ander dierlijk gespuis vormen zeker GEEN bedreiging voor uw gezondheid. Eten kan overal in restaurants straffeloos genuttigd worden. Eten uit de "randong”, een rijdend eethuisje wordt afgeraden.
 
Hoe staat het met medische voorzieningen?
In Noord Bali zijn voldoende EHBO posten, doktoren, tandartsen en ziekenhuizen, voor het geval dat… Onze villa’s maken gebruik van de diensten van een zéér bekwame arts uit Singaraja. Deze arts, Dr. Handra, is tevens verbonden aan een hospitaal in de stad. Ook bevindt er zich een zéér moderne en bekwame tandarts in Singaraja.
 
Wat moet ik naar Bali meenemen?
Kleding voor warme streken, uw favoriete zonnebrandcrème en uw nieuwe badkleding. Verder heel weinig. Voor de eerste dag na aankomst is er een startpakket aanwezig zodat u niet meteen al de weg op moet om boodschappen te doen. Alle artikelen die u kunt bedenken zijn op Bali voordeliger dan waar ook. Voordeliger dan op Schiphol, Kuala Lumpur en Singapore. Reis gemakkelijk, reis licht. Voor zelfs de kleinsten is alles vlakbij in Seririt te koop. Een prépaid mobieltje kan handig zijn. U koopt dan hier een SIM-kaartje en een plaatselijk beltegoed.
 
Wat biedt de villa voor u?
Een zeer kompleet ingericht huis. Een levenslustige dienstbare plaatselijke staf die niets anders wil dan het u naar de zin maken. Een schitterende imposante omgeving met veel variatie aan landschap, excursies en religie. Veel service en comfort.
 
Welke reisdocumenten heb ik nodig?
Op dit moment is een VOA (Visa On Arrival) het beste en voordeligste visum. Niks ambassade gedoe. Gewoon in het vliegtuig stappen, paspoort meenemen ( minimaal nog een half jaar geldig) en op het vliegveld van Bali op Denpasar het VOA kopen voor 25,00 US Dollar of 20,00 euro. Contant te voldoen. 30 dagen geldig voor toeristen.
 
Welke inentingen heb ik nodig?
Voor de nodige inentingen en pillen kunt u zich het beste wenden tot uw huisarts. Echter, tropische ziekten komen in Bali bijna niet voor. De meeste reizigers maken geen gebruik van deze preventieve medicijnen. Het grootste gevaar dat u loopt is een zonnesteek of verbranding door te langdurige blootstelling aan de krachtige zon. Een krachtige UV bestrijder factor 20 is aan te bevelen.
 
Wat eten we op Bali?
In uw villa eet u wat u wilt. U betaalt voor de boodschappen en binnen het redelijke wordt er voor de gasten een uitstekende warme maaltijd gekookt. Vis, kip of vlees alles dagelijks vers gehaald. Tonijn, barracuda, snapper en gamba’s zijn zeer betaalbare delicatessen die u op uw bord kunt vinden. Kip is veilig te eten want ook Balinezen houden van vers. ‘s-Morgens en ’s-middags kunt u gewoon brood eten met kaas, vleesbeleg en zoet zoals jam en pindakaas. Ook kunt u natuurlijk een eitje laten bakken of een soepje laten maken. Verder is er natuurlijk de hele dag paradijselijk fruit afhankelijk van het seizoen zoals, mango, papaja, ananas, meloen, salak, appel, peer en ramboethan. Verder zult u fruit eten waar u nog nooit van hebt gehoord. Geniet ervan!
 
Wat als mijn vraag hier niet vermeld wordt?
Mail uw vraag naar ons en wij zullen u snel antwoorden. Wij doen ons best om u adequaat te helpen. Ieder verzoek om informatie stellen wij op prijs.
info@bali-beachvilla.com Is ons mail adres. Zie verder onder de button; Contact.